Новини
Культура

Хмельницькі рокери долучились до благодійного святкового туру

Знані по всій Україні і далеко за її межами хмельницькі провідники справжнього року – Артем Critic Дозінський, соліст гурту «Зворотна дія», а також учасники рок-команди «Чумацький Шлях» – вокаліст Сергій Строян та гітарист Євген Богуцький – у перші дні нового 2023 року вирушили у благодійне турне соціальними закладами України.

За два дні музиканти відвідали чотири заклади, серед яких військові шпиталі у Дрогобичі та Трускавці, де перебувають на реабілітації поранені захисники. Також рокери відвідали дитячий інтернат у селі Нагуєвичі, де наразі перебувають діти, евакуйовані з Харкова.  

Організаторами музичної рок-гостини виступили благодійний фонд «КОЛО» та засновники першого українського інтернет-радіо «РокРадіо» Тетяна та Олег Вдовіченки:

Два дні, чотири неймовірних виступи! Оголені душі музикантів, їх щирі емоції, музика, що проникає під шкіру, і слова, що загартовують бойовий дух – ось, що привезли з собою і лишили тут нам Чумаки! Тисячу разів дякуємо обом фронтам – і бойовому, і культурному! Слава Україні!

З імпровізованої сцени рокери виконали відомі хіти гурту «Чумацький шлях». Деякі з яких набули текстових змін у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Так, композиція «Хоп» тепер має у приспіві стрічку «Хоп москаля в мішок – буде йому шок!». Варто зазначити, що такі новації з захватом сприйняла публіка.

Потужний емоційний заряд від відвідувачів музичних гостин отримали й самі рок-виконавці, адже під час воєнного стану такі щирі обміни позитивною енергетикою надзвичайно важливі та надихають на нові творчі звершення.

Хочу підкреслити що на таку своєчасну ініціативу ми погодились одразу. Адже, знаємо, що мистецтво, музика – рятують від відчаю в такі не прості часи. За два дні зіграли чотири концерти. Віддали та отримали дуже багато емоцій. Познайомились з крутими та сильними духом людьми. А це ще раз доводить – українська нація непереможна! – наголосив вокаліст гурту «Чумацький Шлях» Сергій Строян.

Відкриті до добра серця й щирі посмішки – взаємні подарунки, які залишили музиканти й глядачі одне одному на теплу згадку, з надією на нову зустріч.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook