Новини
Екологія

У Хмельницькому почали приймати новорічні ялинки на переробку (ВІДЕО)

У Хмельницькому розпочали приймати святкові ялинки для подальшої переробки. Хвойні можна самостійно доставити на сміттєвий полігон або ж просто залишити новорічне деревце поряд найближчого сміттєвого бака. Звідти їх для утилізації приберуть працівники КП “Спецкомунтранс”.

Комунальники розповідають, що цьогоріч містяни прикрашали свої оселі новорічними ялинками значно менше, аніж у попередні роки. Причинами цього є скромніші святкування у зв’язку з війною, а також збільшення використання штучних дерев.

В обласному центрі існує понад 250 майданчиків загального користування, де можна залишити новорічне деревце. Комунальники радять викидати ялинки без прикрас та інших сторонніх предметів. Далі їх звозять на територію сміттєвого полігону, де переробляють за допомогою спеціального механізму на щепу. За день легко заповнюється контейнер для утилізації. Таких на полігоні є вже два. В другому переробляється гілля.

Працівники кажуть – пік роботи настає з 10-го січня, але викинуті деревця можна побачити одразу після новорічної ночі.

“Після переробки ялинки займають набагато менше об’єму, і їх можна використати надалі з користю, наприклад, для опалення твердопаливних котлів або в зоопарках”, – розповідає директор КП “Спецкомунтранс” Олександр Зімін.

Самостійно можна доставити дерева на утилізацію в Центр управління відходами (проспект Миру, 7) з понеділка по п’ятницю. Приймати хвойні будуть до кінця січня.

Як відбувається процес переробки ялинок – дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook