Новини
Інфраструктура

Графік відключень світла на Хмельниччині змінився

Енергетики змінили графік погодинних відключень електроенергії на Хмельниччині. Його розроблено з урахуванням складної ситуації в енергосистемі країни внаслідок останньої атаки ворога, а також несприятливих погодних умов в області.

Згідно з повідомленням пресцентру АТ «Хмельницькобленерго», ліміт на область дещо зріс.

Однак, за словами гендиректора енергокомпанії Yasno Сергія Коваленка, наразі спостерігається значний дефіцит генерації в енергосистемі, частина ТЕС не працює. Тому «Укренерго» суттєво обмежив обсяги споживання по всій країні. Можливі застосування екстрених відключень, і вони можуть бути тривалими.

Мешканці Хмельницького вже це відчули, оскільки у неділю, 15 січня, під час планового вечірнього відключення, світло, зокрема, для першої черги у центрі міста ввімкнули на 40 хвилин пізніше обіцяного.

Відключення в області відбуватимуться цілодобово, переважно за однією чергою. Вранці та ввечері – одночасно за двома чергами, повідомляють енергетики. Хоч на графіку відключень ймовірні знеструмлення позначені як додаткові.

Нагадаємо, продовжується усунення наслідків негоди в області, адже досі залишаються пошкодження повітряних ліній.

Стокове зображення від Pexels

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook