Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельниччини скаржаться на відсутність світла протягом кількох діб

Деякі громади Хмельницької області фактично перебувають у стані тривалого блекауту. Соцмережі рясніють повідомленнями місцевих жителів про відсутність електроенергії по кілька діб поспіль.

Якщо в містах ситуація більш-менш контрольована, попри “умовне” дотримання графіків відключень, розроблених енергетиками, то для сільських мешканців блекаут – вже реальність. Причому причинами такого явища називають не ракетні атаки ворога по критичній інфраструктурі країни, а “погодні умови” в області, наслідком яких є обмороження дротів та пошкодження ліній електропередач.

Так, у місцевих пабліках мешканці територіальних громад області повідомляють про відсутність світла до п’яти діб поспіль:

“Погодні умови для Хмельницької області виявились найстрашнишими навіть за обстріли, вибухи та війну. У Хмельницькобленерго до останнього сподівалися , що погода у січні буде така саме як у липні.Але зима прийшла раптово. П’яту добу без світла. С.Вихилівка, Ярмолинецька ОТГ”.

“Городоцького район с. Хмелівка 5 доба без світла …”.

“с.Подолянське Волковинецька ОТГ п’ятi сутки без свiтла. А розташоване село поруч з с.Кальня по трасi. Навколо свiло ,а в РЕСi не до нас ,так i вiдповiли”.

“Село Малиничі 5ту добу без свiтла, коли буде нiхто не говорить”.

“Хмельницький район, Шумівці. Дві доби без світла. Якби самі не зробили, змонтували обірвані дроти то б досі сиділи без електрики”.

“Третя доба без світла. Видові доли. Хмельницька громада.Троє дітей вдома ..”.

“Жищинці третю добу”.

“Гелетинці 2 суток”.

Крім того, мешканці області скаржаться на відсутність комунікації з місцевими РЕМами, працівники яких не те, що не повідомляють споживачів про аварійні ситуації, а й подекуди не виходять на зв’язок взагалі:

“Чому інші наші організації можуть комунікувати з населенням, а РЕМ не вважає за потрібне? Чому водоканал регулярно повідомляє про виникнення проблем та орієнтовний час завершення ремонтрих робіт, а РЕМ взагалі не контактує з населенням? Чому мешканці самі з собою сперечаються на форумі, а представники РЕМУ взагалі не реагують на запити? Що це за надтаємна організація? Чому люди мають закидати питаннями і скаргами обленерго, якщо місцевий РЕМ може сам виходити на зв’ язок з мешканцями міста і повідомляти про виникнення аварійних ситуацій і орієнтовний час завершення ремонтних робіт? Люди готові терпіти, але вони мають право знати що відбувається і якось планувати свою роботу та інші нагальні справи, які потребують наявності електрики. Дуже прошу представників місцевої влади посприяти вирішенню цього болючого питання”.

“Працівники РЕМу теж не дуже ввічливі.На моє ввічливе питання: Добрий вечір, мене цікавить….”, мене перебили і сказали : ,,Мене теж цікавить, весь район ,,обесточений” (так, так саме обесточений, а не знеструмлений ) і кинули слухавку . Ось так і поважаємо один одного”.

“Якщо людина працює з людьми, повинна працювати професійно, без істерії. Саме так :працюють люди…але працюють, а не знаходяться вдома .Тому ,за будь-яких , обставин , повинні мати витримку і імунітет до ,,ввічливих”. Бо це є робота . Це рівень професіоналізму. І доносити янформацію-це обов’язок працівників РЕМу, а кидати слухавку, то родом з совдепії. І прояви хамста звідти ж”.

“РЕМ відповів на дзвінок десь о 19:30. І сказав, вони не знають що відбуваєть зі світлом(може десь дерева падають) і сьогодні на світло ненадійтесь”.

“РЕС даже на дзвінки не відповідає…”.

Нагадаємо, станом на 16 січня, на Хмельниччині залишалось знеструмленими 390 населених пунктів, з них 44 – понад добу. Найбільше постраждали Новоушицька, Деражнянська, Городоцька, Ярмолинецька громади.

Сьогодні, за повідомленням Хмельницькобленерго, на мешканців Хмельницької області очікує вимикання електроенергії вдень за двома чергами одночасно.

Стокове зображення від Pexels

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook