Новини
Культура

У Хмельницькому презентували виставку «Тотеми» (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва талановита художниця Ірина Жара презентувала виставку «Тотеми», присвячену зображенню жіночого образу як тотему.

За фахом Ірина Жара – лікар-офтальмолог, пластичний хірург. 26 років пропрацювала у Хмельницькому військовому шпиталі. Сьогодні – головний лікар «Подільського центру зору та естетичної медицини». Шлях у мистецтві розпочався 4 роки тому з уроків живопису у Хмельницькій артстудії «Куб», куди вона водила на заняття старшу онучку. Згодом був проєкт «мАРТен» з відомим київським художником, тренером по живопису Олегом Юровим, що закінчився презентацією виставки.

Використовуючи образи тварин, авторка підкреслює жіночі чесноти – вроду, кмітливість, розум, інтуїтивність, ніжність, романтизм, здатність протистояти насиллю. Жіночий образ – як тотем, уособлення всього, що оберігає та захищає.

Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам картини пані Ірини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Воно завжди єдине і нероздільне. Адже об’єднує людей, дарує красу та настрій, характеризують виставку в Центрі культури.

Переглянути роботи художниці можна до 27 січня за адресою вул. Володимирська, 103 (Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва).

Виставка працює з 9.00 до 17.00 години. Вхід – вільний.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook