Новини
Кримінал

Підозрюваних у розкраданні бюджетних коштів судитимуть на Кам’янеччині

Директор приватного підприємства та інженер з технічного нагляду, які є фігурантами справи з привласнення близько 600 тисяч гривень бюджетних коштів на ремонті будинку культури в селі на Кам’янеччині, постануть перед судом.

Потерпілою стороною у справі є Дунаєвецька міська рада. Як йдеться у матеріалах справи, чотири роки тому, у 2019-му, було замовлено капітальний ремонт будинку культури одного з сіл тодішнього Дунаєвецького району. Оплачувались роботи з коштів державного бюджету.

На проведення робіт було укладено договір підряду з приватним підприємством. Як встановило досудове слідство, директор цього підприємства, звітуючи про хід ремонту, вносив у документи недостовірну інформацію про роботи, які насправді не виконувалися. Таким чином підприємцю вдалося привласнити майже 600 тисяч гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці під час слідства також встановили, що до оборудки з бюджетними коштами причетний інженер з технічного нагляду. Замість контролювати хід робіт та їх обсяг, він недбало поставився до своїх обов’язків, зокрема, затверджував документи про роботи, які фактично не виконувалися, але були оплачені бюджетними коштами. Це й допомогло підряднику провернути свою оборудку з привласненням коштів.

Керівнику підприємства інкримінують службове підроблення, що спричинило важкі наслідки, та привласнення державних коштів у великих розмірах. Йому може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади.

Інженеру з технагляду інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Його можуть позбавити волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом.

За інформацією поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook