Новини
Інфраструктура

“Хмельницькобленерго” отримало штраф та оптимізувало графік відключень

Постанову про накладення штрафу на АТ “Хмельницькобленерго” затвердила НКРЕП сьогодні, під час засідання. Штраф накладено за низку порушень, які виявили під час перевірки. В обленерго ж вкотре змінили графік відключень електроенергії та повідомили, що він діятиме до кінця тижня.

Як йдеться у постанові НКРЕП, серед порушень, які виявили під час перевірки: відсутність інструкції щодо розробки і застосування заходів аварійного розвантаження, у графіках погодинного відключення вказані не всі вулиці, зокрема, у Славуті, тривалість відключень перевищувала максимально допустиму тощо. Перевіркою було охоплено період з 15 листопада до 27 грудня 2022 року.

Штраф, який сплатить АТ “Хмельницькобленерго”, становить 85 тисяч гривень. Разом з тим, перевірки ще не тривають – за зверненнями інших мешканців Хмельниччини. Не виключено, що одним штрафом товариство не обмежиться. Чи вплине це на дотримання графіків та справедливий розподіл електроенергії між споживачами – невідомо.

У “Хмельницькобленерго” тим часом вкотре змінили графік погодинного відключення електроенергії. Нагадаємо, від понеділка на Хмельниччині світло відключають за шістьма чергами, причому вчора та сьогодні, відповідно до графіка, тривалість знеструмлень була вдвічі довшою, ніж тривалість заживлення. У “Хмельницькобленерго” вважають такий графік соціально справедливими, а от у мешканців області з цього приводу інша думка.

Від завтра і до кінця тижня у Хмельницькій області діятиме новий графік. Відключення відбуватимуться так само за шістьма чергами, але на графік повернули періоди, коли відключення може відбуватися, може ні.

Як видно з графіка, у найгіршому варіанті знеструмлюватимуть споживачів одразу за чотирма чергами на ті самі шість годин.

Для рівномірного та справедливого розподілу електричної енергії графік змінюватиметься щотижня,повідомили у “Хмельницькобленерго”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook