Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці-Подільському відкрили другий в області Центр психосоціальної підтримки (ВІДЕО)

Кам’янець-Подільський вкотре довів, що він не гірший за обласні центри, адже саме тут вчора, 31 січня, Товариство Червоного Хреста України відкрило сьомий в Україні і перший у місті не обласного значення Центр психосоціальної підтримки (ПСП). Цей проєкт на Хмельниччині реалізується за сприяння Данського Червоного Хреста. У Хмельницькому аналогічний Центр ПСП відкрили на початку грудня 2022 року.

Поки дорослі, представники міської влади, благодійних фондів, обласних і міжнародних організацій, освітяни та соціальні працівники говорили серйозні речі про потрібність таких закладів, діти займалися своїми, не менш важливими справами: малювали, розважалися та відпочивали.

На 91 квадратному метрі Центру психосоціальної підтримки виділено основну, велику залу для проведення тренінгів, майстер-класів і різноманітних занять, у які проєктор з екраном і музичний центр дозволять додати мультимедійну складову.

Також у Центрі ПСП виокремлено затишний куточок для батьків, які чекають на дітей. Є кімната для дошкільнят – вона вабить дітлахів сухим басейном з кульками та яскравим начинням.

Потурбувалися і про волонтерів – для них виділили кімнату для персоналу, яку, щоправда, планують використовувати для невеличких майстер-класів.

Враженнями від відкриття поділилися як батьки, котрі привели дітей на перше заняття, так і самі діти, які, сподіваємося, стануть частими гостями у новому просторі.

Центр Психосоціальної підтримки – це новітній проєкт, який буде поєднувати багато різноманітних  заходів. Але в основному він націлений на сприяння психосоціальному добробуту населення: дітей, дорослих, людей похилого віку, – розповіла під час відкриття центру координаторка волонтерського руху  Кам’янець-Подільської міської організації ТЧХУ Наталія Семенюк.

Центр психосоціальної підтримки у Кам’янці-Подільському працюватиме з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 18.00.

Детальніше – у сюжеті Штабу громадської оборони Кам’янця-Подільського.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook