Новини
Хмельниччина туристична

Унікальні місця та історичні будинки: що найбільше вабить туристів у Хмельницькому

Понад дві сотні хмельничан та гостей міста скористались послугами туристично-інформаційного центру від початку року. Найбільше цікавились унікальними місцями. До прикладу, єдиним в Україні музеєм-студією фотомистецтва, будинками Ісаака Шпігеля та Лева Хаселева. Які ще локації викликають інтерес у містян та туристів?

В новому році туристично-інформаційний центр (ТІЦ) відвідали 212 хмельничан і вимушених переселенців. Останнім тут рекомендують, в першу чергу, відвідати ті місця, які є тільки у Хмельницькому, до прикладу – єдині в Україні фотомузей і монотеатр “Кут”.

Монотеатр “Кут”

Існує безліч різних музеїв, які спеціалізуються на археологічних, а також інших пам’ятках, де також представлені старі фотографії та прилади для фотографування, проте саме Хмельницький музей-студія фотомистецтва – це установа, націлена саме на розвиток фотомистецтва та його історію, розповідають у ТІЦі.

Хмельницький музей-студія фотомистецтва

Хмельничани та гості міста також охоче цікавляться історичними будівлями, зокрема їхнім самобутнім архітектурним стилем із цегляним муруванням, якого більше немає в жодному місті України. Охоче відвідують будинок відомого в кінці XIX століття дантиста Лева Хаселева, колишнє житло Ісаака Шпігеля та нотаріуса Маклера, який проживав тут на початку XX століття.

Будинок Лева Хаселева
Будинок Ісаака Шпігеля

Цікавляться також і втраченими архітектурними пам’ятками. Це будинок Берлянта, побудований у 1910 та зруйнований у 1941 році на перехресті вулиць Свободи та Проскурівської. Зараз на цьому місці знаходиться пам’ятний знак “Ангел скорботи”.

Будинок Берлянта

Цікава й історія будівлі Хмельницького міського будинку культури. У споруді, побудованій у 1907 р. Борух-Сруль-Шильманом, діяв перший у місті театр, де згодом відбувались засідання уряду УНР та Директорії, які у 1919-1920 рр. тричі проводилися у Проскурові.

Хмельницький міський будинок культури

До повномасштабної війни у Хмельницькому щороку відбувались фестивалі, конкурси, виставки та концерти просто неба, що теж вабило туристів. Наше місто цікаве також і гастрономією, оскільки тут багато хороших ресторанів і кав’ярень. А після закінчення будівництва палацу спорту Хмельницький зможе приймати міжнародні спортивні змагання, що сприятиме і спортивному туризму.

А поки хмельничан і вимушених переселенців запрошують приєднатись до безкоштовних екскурсій, аби краще познайомитись з містом. Організовують їх працівники ТІЦ.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook