Новини
Кримінал

Онлайн шахраї ошукали трьох мешканців Хмельницького району

За минулу добу троє жителів Хмельницького району звернулись до поліції із повідомленнями про шахрайські дії. Двоє з них стали жертвами онлайн аферистів під час купівлі товарів у мережі інтернет, ще одна потерпіла втратила кошти, перейшовши за шахрайським посиланням.

За повідомленням поліції, 38-річний житель Волочиська в одній із популярних соцмереж намагався придбати військовий одяг. Чоловік перерахував «продавцю» понад 5000 гривень, та бажаного товару так і не отримав.

Інша жителька Волочиська втратила майже 10 000 гривень, коли переказала кошти невідомій особі за iPhone, оголошення про продаж якого теж було розміщене у одній із соціальних мереж.

Ще однією жертвою інтернет-шахраїв стала жителька Красилівщини. 32-річна жінка в один із месенджерів отримала повідомлення нібито від банку з пропозицією підвищити кредитний ліміт. Для цього потерпіла перейшла за вказаним посиленням, де ввела особисті дані, після чого з банківської картки зникло 3000 гривень.

За усіма фактами поліцейські проводять перевірки і вкотре закликають громадян остерігатися шахраїв. Правоохоронці радять, купуючи товар в мережі інтернет, не переказувати кошти наперед та надавати перевагу перевіреним сайтам. Також поліцейські просять не переходити за невідомими посиланнями й не вводити дані банківських карток на незнайомих сайтах — їх можуть отримати шахраї.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook