Новини
Суспільство

Владу Кам’янця-Подільського звинуватили у постачанні на фронт неякісних буржуйок

У соцмережах поширили допис, в якому посадовцям Кам’янця-Подільського дорікнули тим, що пічки-буржуйки, які замовили, оплатили коштом міського бюджету, виготовили та передали на передову, не відповідають нормам. Крім того, ціну, сплачену за замовлені вироби назвали завищеною, а в акті прийому-передачі знайшли одночасно і буржуйки, і урни для сміття. У владі Кам’янця звинувачення відкинули та наголосили, що пічки для фронту робили за вимогами військових та не мають нарікань щодо їх якості.

Допис у соцмережах поширив депутат Кам’янець-Подільської міської ради Василь Кобильник. До допису додав відео, на якому чоловік у формі та зі зброєю критикує отримані пічки, аргументуючи це тим, що в них немає внутрішніх решіток, а димовідвідні труби неможливо встановити.

Хлопці, замість нести службу, користуватися поставленими пічками та дякувати громаді за підтримку, просто в польових умовах, на морозі, змушені доробляти та переробляти ці пічки самотужки, – йдеться у дописі.

Також до допису додали фото “доробки” пічок та ціни на аналогічні вироби, які можна знайти в інтернеті.

Відтак владу громади звинуватили у тому, що ціна на замовлені пічки є зависокою

Ціна цього виробу з ПДВ складає майже 5 тисяч гривень. У той час як подібні буржуйки (правда, значно кращої якості) у роздріб в інтернет-магазинах коштують лише 3 тисячі гривень. Оптом, напевно, коштували б усі 2,5, а можливо, й 2 тисячі! Зважаючи на те, що б/у труби на ці буржуйки були придбані в КП Тепловоденергія за надзвичайно низькою ціною, то вартість цих буржуйок, напевно, завищено у 2 чи 3 рази, – зазначає автор допису.

Ще один документ, доданий до допису – акт прийому-передачі робіт, в якому одночасно фігурують і пічки, і урни для сміття. Тож що саме замовили та прийняли – не зовсім зрозуміло.

Вишенькою на торті є і той цікавий факт, що згідно офіційного акту прийому- передачі за підписом підприємця Р.Межлумяна (який є батьком новопризначеного директора ДЖКГ, депутата міської ради Аракєла Межлумяна) та міського голови М. Посітка замовник (М. Посітко) та постачальник ( Р.Межлумян) підтверджують ….факт поставки та отримання 70 шт не буржуйок, а УРН ДЛЯ СМІТТЯ в місцях загального користування на суму майже 299 тисяч грн,коментує цей документ Василь Кобильник.

У владі Кам’янця інформацію, поширену у соцмережах, назвали неправдивою та спростували її.

Буржуйки, передані військовим, – відповідають тим технічним вимогам, які зазначала військова частина в запиті на цю потребу. Тобто самі ж військові прописали, якими мають бути пічки для використання в польових умовах. Відповідно, був проведений тендер на закупівлю, на який подалося троє учасників. Виграв підприємець, який вказав найнижчу ціну та відповідні характеристики. Виріб відповідає критеріям ціна/якість. Його вартість – 4 271 грн. Жодних зауважень до якості пічок у військових немає. Як і не було з вересня, відколи буржуйки були передані. Керівництво військової частини підтвердило це офіційно. В умовах війни для нас усіх важлива єдність. Тому відкритим залишається питання: чому окремі опозиційні депутати, звільнившись із лав ЗСУ, перебуваючи зараз у Кам’янці, дестабілізують ситуацію в громаді? Питанням мають займатися правоохоронні органи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook