Новини
Кримінал

Через шахрайську схему “друг просить у борг в месенджері” втратили кошти мешканці Хмельниччини

Про не новий, але наразі досить “популярний” вид шахрайства попереджають мешканців Хмельницької області правоохоронці. Троє людей потрапили на гачок аферистів та перерахували кошти, думаючи, що допомагають товаришу.

Такий вид шахрайства досить поширений у соцмережах. Зазвичай, акаунт зламується і від імені людини, яка має чимало друзів, просять про допомогу “посильною” сумою коштів. В таких випадках люди, обізнані з шахрайською схемою, телефонують до того, хто нібито просить та уточнюють. Або ж, збирають інформацію через спільних знайомих, якщо немає номера телефону. А дехто – не перевіряє, а одразу перераховує кошти. Як потім з’ясовується – шахраям.

Лише за минулу добу до поліції Хмельницького району надійшло три повідомлення від місцевих жителів про таке шахрайство. Усі потерпілі отримали повідомлення нібито від свого товариша, який розповів, що йому терміново потрібні гроші, бо сталася біда. На рахунок, вказаний у повідомленні, перерахували загалом понад 12 тисяч гривень.

І лише дізнавшись, що акаунт зламано, і друг коштів не просив, звернулися до поліції. За фактом шахрайства відкрите кримінальне провадження, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook