Новини
Інфраструктура

Новий графік відключень світла на Хмельниччині оприлюднили в обленерго

У “Хмельницькобленерго” опублікували графік відключень на наступний тиждень, з 13 по 19 лютого. За словами енергетиків, він є універсальним, а кількість черг, які будуть відключатися одночасно, залежатиме від доведених Укренерго лімітів та ситуації в країні загалом.

Нагадаємо, енергосистема України пережила вже 14 масованих ракетних обстрілів та 17 атак дронами. Остання атака дронами була цієї ночі. Як повідомили в Укренерго, повітряні сили ЗСУ збили ще 5 безпілотників, якими ворог намагався атакувати критичну інфраструктуру України. Ситуація в енергосистемі залишається складною, споживання – значне, попри зниження температури та вихідний день, коли частина бізнесу не працює. Разом з тим, ліміти споживання на сьогодні, 12 лютого, по областях не доводилися. Зокрема, на Хмельниччині відключення можливі лише увечері та лише в громадах, розташованих на півночі області. Принаймні, так обіцяли у “Хмельницькобленерго”.

Разом з тим, в Укренерго повідомили що сьогодні на Хмельниччині та ще в трьох областях діють мережеві обмеження та можуть бути застосовані аварійні відключення.

Спланувати наступний тиждень мешканці Хмельниччини можуть вже. Новий графік відключень електроенергії опубліковано на сайті “Хмельницькобленерго”. Відключення, як і раніше, відбуватимуться за схемою “3 на 3” або “6 на 3”, в залежності від ситуації в енергосистемі. В області діють наразі 6 черг відключень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook