Новини
Інфраструктура

День без відключень: 15 лютого на Хмельниччині знову не застосовуватимуть погодинні графіки

Попередньо, у середу, 15 лютого, для Хмельниччини знову не встановлено лімітів на використання електроенергії. Отож графіки погодинних відключень не застосовуватимуться.

За інформацією Укренерго, три дні поспіль в Україні не було дефіциту електроенергії, відповідно, графіки відключень не застосовувалися. Разом з тим, як повідомили сьогодні, стабілізаційні відключення були можливі у двох областях – Хмельницькій та Одеській.

Попри те, що ситуація з електроенергією краща, ніж була минулого тижня та раніше, енергетикам доводиться докладати чималих зусиль, аби відновити те, що пошкодив або зруйнував ворог під час 14 масованих ракетних атак та 17 групових ударів дронами. Зокрема, як повідомив в інтерв’ю виданню “РБК-Україна” міський голова Львова, “внаслідок ракетних ударів у Львівській області зруйновані практично всі електропідстанції. В регіоні частина об’єктів критичної інфраструктури все ще функціонує, проте значна частина — не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати”.

На Хмельниччині ситуація з електропостачанням теж непроста, проте поки що вдається подавати електроенергію практично всім споживачам, не застосовуючи графіки погодинних відключень. Лише на півночі області, як і в попередні дні, відключення можливі, але лише за основними чергами та у години вечірніх пікових навантажень на мережу, аби уникнути аварійних пошкоджень мереж, повідомили в “Хмельницькобленерго”.

Стежте за повідомленнями енергетиків та ЗМІ, оскільки ситуація може змінитися в будь-який момент.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook