Новини
Суспільство

Соціальний магазин у Хмельницькому відкрив свої двері для місцевих мешканців

Соціальний магазин “Доброзахист”, в якому з перших тижнів повномасштабної війни допомагають переселенцям, відкрив свої двері і для хмельничан. До кінця лютого містяни, які належать до вразливих категорій населення, можуть тут безплатно отримати теплий одяг, взуття, ковдри, подушки, засоби гігієни, підгузки та дитяче харчування.

У перші місяці повномасштабної війни гуманітарна допомога до “Доброзахисту” надходила від міжнародних партнерів. Зараз необхідні речі сюди, зокрема, дитячий та дорослий одяг, приносять хмельничани. За словами волонтерів, те, що приносять люди, різної якості – іноді трапляються речі навіть з невідрізаними бірками. Проте є й таке, що приносять, схоже, аби звільнити місце у власному гардеробі.

Крім хмельничан, продовжують користуватися послугами соціального магазину і переселенці. Адже люди, які приїхали у Хмельницький, рятуючись від війни, часто мають при собі лише речі першої потреби. Тому у соціальному магазині намагаються підібрати решту, адже, кажуть, у чужому місті більшість коштів йде на оплату житла, а одяг потрібен, особливо для дітей, які швидко ростуть.

Аби отримати допомогу в соціальному магазині, хмельничанам та переселенцям потрібно пред’явити документ, який підтверджує особу. Також тут можна зробити благодійний внесок на підтримку ЗСУ.

Працює соціальний магазин “Доброзахист” у вівторок, четвер та суботу з 11.00 до 14.00 за адресою: вул. Січових стрільців, 6.

Детальніше – у сюжеті каналу “Місто”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook