Новини
Увага!

Суди у Хмельницькому розсилатимуть повістки через месенджери

У судах України запровадили додатковий канал електронної комунікації з учасниками судового процесу – через один з месенджерів. Запроваджують таку практику, зокрема, у Хмельницькому апеляційному суді (ХАС).

Як повідомили у ХАС, новація набрала чинності від учора, 15 лютого. Для розсилки учасникам процесів судових повісток, повідомлень та викликів використовуватимуть месенджер Viber.

У Хмельницькому апеляційному суді звертають увагу нинішніх та потенційних учасників судових процесів, що розсилка в електронній формі буде здійснюватися лише після написання відповідної заяви (зразок розміщений на офіційному сайті ХАС у розділі «Громадянам» в стрічці «Зразки заяв»: https://bit.ly/3YBiJEc). Заява має бути підписана власноруч або кваліфікованим електронним підписом.

За замовчуванням система документообігу намагатиметься відправити повістку через месенджер, якщо ж це неможливо (номер мобільного телефону не прив’язаний до Viber) – повістка відправляється як SMS, – йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook