Новини
Війтовецька селищна

Модульне укриття “Будинок Хоббіта” облаштовують у громаді на Хмельниччині

Модульне укриття у вигляді «будинку Хоббіта» закінчують облаштовувати біля Війтовецького садочка «Барвіночок». Основні будівельні роботи планують закінчити до березня. Далі монтуватимуть модульне укриття на території Писарівського ліцею. На два цих об’єкти з бюджету громади взяли більше мільйона гривень.

Батьки вихованців “Барвіночка”, особливо ті, які працюють, кажуть: з нетерпінням чекають, коли дітей можна буде знову повести до дитсадка, адже зараз змушені залишати їх з родичами.

У “Барвіночку” за списком – 42 дитини. Від 24 лютого 2022 року вони дитячий садок не відвідують, бо в ньому немає укриття, розповідає директорка Оксана Скалацька. Заняття з дітьми проводять дистанційно.

Саме тому й вирішили придбати модульне укриття “Будиночок Хоббіта”, яке розраховане саме на таку кількість вихованців, яка є в цьому дитячому садку – на 44-45 дітей. Вкопали його на глибину 2 метри.

Відкрити дитячий садочок планують 1 березня – до цього часу мають закінчити основні будівельні роботи. Далі будуть проводити оздоблювальні. Дитячий майданчик поруч з укриттям хочуть облаштувати так, щоб він був в одному стилі з будиночком-укриттям.

З бюджету громади на укриття взяли 360 тисяч гривень.

Для ще одного укриття – у Писарівському ліцеї – з бюджету громади виділили 700 тисяч гривень. Це укриття буде більше, складатиметься з 4 модулів і вмістить 60-65 учнів старшої школи. Ще одне модульне укриття планують придбати згодом і для молодшої школи.

Наразі у ліцеї через відсутність укриття – змішана форма навчання. А у випадку повітряної тривоги дітей відпускають додому, бо сховати їх немає де, розповідає директор ліцею Володимир Прут.

Почати встановлювати укриття біля ліцею планують у березні.

Всього у Війтовецькій громаді шість шкіл, де навчаються 700 школярів, та три дитячих садки, в яких є 124 вихованці, розповів журналістам каналу Суспільне Хмельницький Війтовецький селищний голова Ігор Степанюк. У планах громади – встановлення ще двох укриттів для садочків та одного – для школи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook