Новини
Суспільство

Безробітним на Хмельниччині пропонують навчання за професіями сільськогосподарської галузі

Підприємства сільськогосподарського напрямку продовжують свою роботу попри воєнний стан. Тому потреба у висококваліфікованих працівниках, які знаються на сільському господарстві, є постійною.

Хмельницька обласна служба зайнятості організовує професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян, зокрема, і для галузі сільського господарства. Так, на замовлення роботодавців безробітні можуть здобути професії: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1» (або підвищити кваліфікацію за категоріями «А2», «В1», «В2», «В3», «С», «D1», «Е1», «Е2», «G1», «G2», «H»), водій автотранспортних засобів категорії «С» (або підвищити кваліфікацію за категоріями «С1», «С1Е», «СЕ»), слюсар-ремонтник, фермер, робітник фермерського господарства та інші.

В яких закладах проходить навчання?

Загалом в Україні функціонують 11 центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (далі ЦПТО ДСЗ), які приймають слухачів з усіх регіонів.  Детальніше про кожний заклад можете переглянути на сайті https://is.gd/TqsnJq.

Які курси пропонують ЦПТО ДСЗ?

У наших центрах професійно-технічної освіти можна опанувати понад сотню професій, або пройти короткострокові курси (підвищити кваліфікацію на курсах цільового призначення). 

Перед початком весняно-польових робіт курси цільового призначення дуже актуальні для сільськогосподарської галузі. Наприклад: «Нові технології вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасної сільгосптехніки», «Основні операції технічного обслуговування сільськогосподарської техніки при підготовці до весняно-польових робіт», «Вивчення нової техніки і прогресивних технологій вирощування та захисту основних сільськогосподарських культур» тощо. Тематика курсів та ïx обсяг може коригуватися залежно від рівня знань здобувачів освіти та потреб роботодавців.

З графіком формування навчальних груп на березень можна ознайомитись за посиланням https://is.gd/IhLP9d

Форма навчання

Теоретичне навчання слухачів відбувається за очною та дистанційною формами. Виробниче навчання переважно проводиться в спеціалізованих майстернях та за необхідності професійно-практична підготовка відбувається в умовах виробництва.

Після повного завершення навчання слухачі, які здобувають професійну освіту, отримують свідоцтво державного зразка, а слухачі курсів цільового призначення –  посвідчення.

Професійне навчання здійснюється на замовлення роботодавців, тому усі слухачі після його завершення будуть успішно працевлаштовані.

Довідки за телефонами: (0382) 72-06-68, (096) 045-60-10, (093) 027-05-11.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook