Новини
Події

Громада з Кам’янеччини підписала протокол наміру про співпрацю з польською гміною (ФОТО)

Делегація з Хмельниччини з робочою поїздкою перебувала у Республіці Польща. Під час візиту відвідали офіційні установи та підписали важливі документи.

Про відвідини братньої країни, яка активно підтримує Україну у боротьбі з російськими окупантами, розповів очільник Смотрицької територіальної громади Ігор Ялоха.

Два дні тому делегація відвідала парламент Республіки Польща та поспілкувалася з депутатом Польського Сейму, щодо євроінтеграції України.

Ще одна важлива подія, яка відбулася під час цього візиту – підписання протоколу наміру про співпрацю між Смотрицькою територіальною громадою та Гміною Шемуд (Республіка Польща).

За словами голови Смотрицької тергромади це дає можливість вийти громаді на міжнародний рівень.

Співпраця буде відбуватись у галузях освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму для реалізації спільних проєктів розвитку громади. Обговорили питання щодо виділення допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у нашій громаді. Мали можливість поспілкуватись з Консулом України в Гданську та Старостою Вейхерового району,розповів Ігор Ялоха.

Також за рекомендацією керівника Кам’янець-Подільського районного управління ГУ ДСНС України Віталія Мельника делегати обмінялися досвідом щодо роботи добровільних пожежно-рятувальних частин Польщі для забезпечення пожежної безпеки на території громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook