Новини
Бізнес

Об’єднані єдиною метою: філія «Рідний край» зосередила свої сили на продовольчій безпеці країни

З перших днів повномасштабної війни забезпечили безперебійну роботу підприємства, згуртувалися та спрацювали як єдина команда. У матеріалі розповідаємо про те, як працювала філія «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП» протягом 2022 року, яких показників досягла та на чому зосередилась.

Єдина мета – продовольча безпека

Зважаючи на те, що філія «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП» готувалася до спокійних весняно-польових робіт у минулому році, розгортання повномасштабної війни застало працівників у розпалі підготовки. У перші дні надзвичайно було важко забезпечити безперебійну роботу підприємства. Водії забирали необхідні для господарства вантажі практично з гарячих точок. Проте весь колектив згуртувався та спрацював як єдина команда, адже всі розуміли, що вчасно провести посівну – критично необхідно. Тому всіма можливими засобами забезпечили підживлення і засіяли 100% площ. На підприємстві зберегли всі робочі місця та заробітні плати для працівників. Стабільно сплачують податки та збори. Адже одним із важливих завдань для всього колективу є забезпечення продовольчої безпеки України.  

Попри основну діяльність працівники філії «Рідний край» активно займались волонтерством, співпрацювали з органами самоврядування громад, із формуваннями територіальної оборони, в подальшому із ЗСУ. Згуртованість та єдність у діях колективу допомогла підприємству пройти складний  2022 рік, подолати всі етапи невизначеності та виконати заплановані завдання.

Досягнуті показники та сплачені податки

Філія «Рідний край» розвиває два аграрні напрямки: тваринництво та рослинництво. Із початком війни неабияким викликом стала ціль вийти на планові показники. Зокрема у тваринництві постали труднощі із відвантаженням молока. Адже через військові дії у багатьох регіонах в першій половині 2022 року молочні компанії не могли приїжджати за сировиною. Підприємство «Рідний край» зі свого боку активно їм допомагало і шукало шляхи та можливості реалізовувати продукцію. Таким чином тваринництво продовжувало розвиватись.

Минулого року працівники філії не тільки втримали показники, а й покращили  технологію обробітку ґрунту, будували нові господарські об’єкти та модернізовували існуючі.

У рослинництві, незважаючи на те, що довелось змінити препарати захисту та зросла вартість палива, весь комплекс заходів на початку року був проведений вчасно, про що свідчать показники урожайності у ранній групі культур, а саме озимої пшениці та озимого ріпаку.  Що ж стосується пізньої групи, таких як соя, соняшник та кукурудза, то погодні умови під час їх збору були складнішими. Це дещо вплинуло на врожайність.

Наприкінці року також відбулись і структурні зміни. Задля підвищення ефективності підприємств компанії МХП та покращення показників у наступному році, був створений Західний хаб, до складу якого ввійшла філія «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП», а також три інших підприємства напряму агро: ТОВ «Захід-Агро МХП», філія «Перспектив» ПрАТ «Зернопродукт МХП» та ТОВ «МХП-Баффало». Керівником Західного хабу призначено Віктора Корягіна, який раніше обіймав посаду директора філії «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП».

Перед кожним підприємством компанії МХП є завдання, які вони повинні виконати задля забезпечення українців основними продуктами харчування, адже наша спільна мета – захист продовольчої безпеки країни.

Також філія «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП» виконала всі податкові зобов’язання у 2022 році, сплативши 83,2 млн грн податків і зборів до бюджетів всіх рівнів. Загалом підприємства компанії МХП, до яких належить і філія «Рідний край», у 2022 році перерахували до бюджетів всіх рівнів майже 4,6 млрд грн у вигляді податкових нарахувань, внесків і зборів. До загальнодержавного бюджету за рік перераховано 1,026 млрд грн. До місцевих бюджетів перераховано 2,038 млрд грн. Сума єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування робітників компанії становила 1,534 млрд грн.

Співпраця із громадами та пайовиками: соціальні проєкти підприємства

Філія «Рідний край» здійснює свою діяльність на території Хмельницької та Тернопільської областей і активно співпрацює із громадами цих регіонів, допомагаючи їм реалізувати соціальні проєкти для громад. Так, у 2022 році, спільно із благодійним фондом «МХП-Громаді», підприємство надало три гранти для підтримки малого бізнесу у межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє». Протягом року філія активно допомагала медзакладам у придбанні медичного обладнання, забезпечувала навчальні заклади та ВПО побутовою технікою, організовувала майстер-класи та благодійні концерти для жителів громади та тих, хто переїхав втікаючи від війни. Встановлювала систему оповіщення повітряних тривог, де була така необхідність, облаштовувала дитячі майданчики та укриття, а також створювала творчі простори для спілкування та розвитку молоді.

Зі своїми пайовиками філія «Рідний край» розрахувалась вчасно та в повному обсязі. Для них у цьому році також плануються проєкти «Посій насіння з МХП» та «Збережи урожай з МХП».

Що очікує підприємство «Рідний край» від 2023 року

Звичайно, як і кожен українець, працівники «Рідного краю» очікують перемоги. А поки наші захисники боронять нас на фронті, підприємство тримає оборону в тилу та планує збільшити свої показники, зокрема у тваринництві – покращити інфраструктуру та підвищити надої. Задля цього вже на початку року була встановлена система вентиляції й охолодження, щоб попередити втрати від дії теплового стресу у корів. Основною функцією такої системи є: видалення надлишкової вологості та виведення газів, зниження температури у тваринницькому приміщенні, відведення від тіла корів надлишкової температури.

У рослинництві філія «Рідний край» розвиватиме точне землеробство, використовуючи максимально нові підходи, структура посівів планується послідовна та здійснюватиметься масивами.  Банк землі залишатиметься на тому ж рівні із можливості органічного розширення. Також заплановане оновлення техніки: будуть закуплені нові оприскувачі, сівалки та трактори.

Філія «Рідний край» – частина кулінарної компанії МХП

Слід зазначити, що у 2019 році компанія МХП, частиною якої є філія «Рідний край», розпочала трансформацію в кулінарну, і цей процес невпинно триває. Місія компанії полягає у тому, щоб годувати людей і пропонувати людям якомога більше якісних та смачних страв, виготовлених із використанням найсучасніших харчових технологій.

Одним із напрямів трансформації МХП в кулінарну компанію є робота у сегментах HoRCa та ритейлу. Вже зараз МХП спільно з партнерами пропонує українцям смачну й безпечну шаурму та інший стритфуд у понад 100 точках мережі вуличної їжі Doner Маркет. А завдяки роботі понад 200 магазинів «М’ясомаркет» по всій Україні у споживачів є доступ до  гарного асортименту мʼяса, мʼясо-ковбасних виробів, кулінарії та інших продуктів харчування. 

У Хмельницькій області на сьогодні працюють 6 «М’ясомаркетів» та 1 Döner Маркет. Зараз команда МХП спільно з нашими партнерами активно працює над тим, щоб у області зʼявилося більше таких точок і мешканці регіону могли приходити до нас за якісним мʼясом, смачною кулінарією та безпечною шаурмою. Тож робота підприємства «Рідний край» триває. Стійкість духу працівників та командна робота залишаються на високому рівні, адже всі працюють на благо України та її перемогу.

Читайте також: Компанія МХП увійшла до рейтингу ТОП 25 роботодавців, відкритих для молодих талантів

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook