Новини
Суспільство

Мешканці мікрорайону Хмельницького, що постраждав від обстрілу, поспілкувалися із заступником міського голови

Зустріч із населенням у мікрорайоні Дубове вчора, 28 лютого, через день після чергового ворожого обстрілу, провів заступник Хмельницького міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. З особистими заявами звернулися 32 хмельничан, які порушили загалом понад пів сотні питань. Також були колективні звернення.

Крім потреб хмельничан у терміновій ліквідації наслідків «прильотів», говорили також і про не менш важливі для них проблеми, такі як поточні ремонти доріг та прибудинкових територій, надання житла та матеріальної допомоги, впорядкування аварійних дерев тощо.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки безпілотників в ніч на 27 лютого, під час якої у Хмельницькому пролунало три вибухи, у кількох будинках в мікрорайоні Дубове було пошкоджено вікна. Переважно – на сходових майданчиках багатоповерхівок. Але дісталося і квартирам. Допомагають у ліквідації наслідків обстрілу працівники управляючих муніципальних компаній.   

Жителі цього мікрорайону ліквідовують наслідки обстрілу у ніч 27 лютого. Після чергового влучання пошкоджені вікна на сходових клітках та у помешканнях хмельничан у багатоквартирних житлових будинках. Над заміною вікон працюють працівники управляючих муніципальних компаній. Хмельничани ж просили допомогти із заміною пошкоджених дерев’яних балконів та вікон та замінити старі пошкоджені вікна на сходових майданчиках на нові, металопластикові. 

У відповідь Василь Новачок запропонував скористатися програмою співфінансування, яка передбачає виконання ремонтних робіт в багатоквартирних будинках коштом спільного фінансування мешканців та міського бюджету.

Зважаючи на ситуацію, у програму внесли корективи. Якщо для старих будинків вона діє за принципом 80% (бюджет міста) на 20% (мешканці будинків), то для будинків, що постраждали внаслідок вибухів, пропорцію змінили на 90х10. За словами заступника міського голови, в такому випадку заміна вікон у під’їздах будинках коштуватиме мешканцям приблизно по пів тисячі гривень з квартири.  

Для цього необхідно провести збори мешканців за участю представника УМК, оформити протокол і ми за місяць-півтора встановимо вікна, – роз’яснив Василь Новачок.

За інформацією Хмельницької міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook