Новини
Суспільство

Спецтехніку для ЗСУ на Хмельниччині ремонтують учні професійних училищ

УАЗи повнопривідні або, по-народному, «буханки» – у «топі» запитів від захисників на фронті. Про це розповідають офіцери Кам’янець-Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Саме вони, заручившись підтримкою вишів області, зайнялися ремонтом автівок для бійців. Усе організовують за запитами воїнів.

На території одного з училищ у Хмельницькому районі ремонтують зношену техніку, аби вона ще могла послужити захисникам на фронті. Необхідність в тих чи інших автівках на передовій із військовими частинами обговорюють завчасно.

Позаду мене – ГАЗ-66, якому вже не один десяток років. Але якщо він зроблений, обслужений, на повному приводі, то така техніка дуже потрібна нашим воїнам на передовій. Вони збираються нею якраз возити воду для технічних потреб, – розповідає офіцер Кам’янець-Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Микола Матвєєв.

Чаклують над машинами майстри та студенти училища, які таким чином проходять і виробничу практику. Попри холод, вони роблять все можливе, аби якнайшвидше закінчити ремонт та відправити транспорт туди, де він дуже потрібен.

Перед відправкою за новим призначенням транспортну техніку ретельно випробовують на місцевому автодромі.

Ці автівки вилучають з недіючих підприємств, що існують тільки на папері. Проте транспортні засоби ще перебувають у них на балансі або вже не обслуговуються. Якщо машина у критичному стані й ремонту не підлягає, з неї беруть дефіцитні запчастини для іншої техніки. Інколи з декількох автівок вдається укомплектувати одну, котра буде здатна виконувати бойові завдання. Щомісяця звідси виїжджає декілька одиниць відремонтованого транспорту.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook