Новини
Бізнес

За вирощування тютюну та конопель аграріям Хмельницької громади доплачуватимуть

Аби заохотити аграріїв розводити на землях, розташованих у межах Хмельницької громади, малопоширені культури, у владі прийняли рішення виплачувати безповоротну грошову допомогу. На неї можуть розраховувати як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці, які мають у власності достатньо землі, але ще не визначилися з тим, які саме культури хочуть вирощувати. Або ж готові змінити “профіль” своєї сільськогосподарської діяльності.

До переліку культур, вирощування яких компенсуватимуть коштом громади, крім тютюну та посівних конопель, входять ще майже два десятки найменувань.

Сума компенсації, яку пропонують у міській раді аграріям, становить 5 тисяч гривень за кожен гектар площі, яку відведуть під посіви, але не більше, ніж 20 гектарів для одного отримувача допомоги, повідомили у Хмельницькій міській раді.

З Порядком надання фінансової підтримки за вирощування малопоширених сільськогосподарських культур можна ознайомитися за посиланням або за телефоном у Хмельницькому (0382) 76-44-26.

Нагадаємо, у лютому в Хмельницькому вперше проходила “Школа успішного аграрія”, де навчали як розпочати власний бізнес в сільському господарстві: від ідеї до особливостей продажу крафтової продукції.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook