Новини
Екологія

Понад мільйон сіянців для лісів планують виростити на Хмельниччині (ФОТО)

У Хмельницькому селекційно-насіннєвому комплексі цьогоріч планують виростити 1 мільйон 150 тисяч сіянців із закритою кореневою системою. А вже зовсім скоро на Шепетівщині планують почати працювати на італійській лінії точного висіву насіння.

Як повідомили у пресслужбі Подільського лісового офісу, вирощуватимуть сіянці сосни, дуба, модрини та ялини. А саме:

Італійська лінія точного висіву насіння Urbinati має запрацювати орієнтовно за тиждень у філії Ізяславського лісового господарства.

За допомогою нового обладнання насіння автоматично висіватиметься у мультиплати, наповнені торфосумішшю. Потім зернята проростатимуть на полях дорощування, площа яких загалом становить 7 500 квадратних метрів. Розташовані вони в Ізяславській та Славутській філіях ДП “Ліси України”.

Як розповіли у Подільському лісовому офісі, проєктна потужність лінії дозволяє отримувати до 4 мільйонів сіянців на рік. За зміну на італійському обладнанні можуть створювати до 100 тисяч посадкових місць.

У Подільському лісовому офісі, крім Хмельницького селекційно-насіннєвого комплексу, є ще один – на Тернопільщині. Цього року його планують розширювати.

Читайте також: Фінські машини самостійно саджають ліс на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook