Новини
Старосинявська селищна

Заказник місцевого значення на Хмельниччині повернули громаді через суд

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду задоволено позов Летичівської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування та зобов’язання забезпечити проведення робіт із винесення меж гідрологічного заказника місцевого значення «Христосівський» і закріплення їх в натурі (на місцевості).

Заказник площею 147 га входить до складу природно-заповідного фонду України, для якого встановлений особливий режим охорони і використання природних ресурсів.

Статус заказника присвоєно для збереження ставу та прилеглого болота як регулятора ґрунтових вод. Його передано під охорону Старосинявській селищній раді з метою збереження в природному стані.

Проте майже 20 років орган місцевого самоврядування не вживав заходів щодо винесення і закріплення в натурі (на місцевості) меж об’єкта природно-заповідного фонду. Це, своєю чергою, унеможливлювало його належне використання та зберігання.

Наразі рішення суду виконано, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Читайте також: Із заказника на Хмельниччині крадуть заповідне каміння

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook