Новини
Культура

Фотохудожники Хмельниччини презентували виставку своїх робіт (ФОТО)

Вернісаж Хмельницької обласної організації НСФХУ відбувся у міському музеї-студії фотомистецтва вчора, 16 березня.

Минулого року з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну щорічне відкриття виставки фотохудожників-спілчан було перенесено до Хмельницького обласного художнього музею, цьогоріч виставка повернулась до «рідних» виставкових площ.

У відкритій експозиції представлені роботи як відомих членів обласної організації НСФХУ, таких як Сергій Аніськов, Анатолій Іванов, Олена Лаптєва, Юрій Савін, Олександр Соленцов, Роман Уваров, Сергій Успаленко, Марина Шавиріна-Школяр, так і тих, кого прийняли у спілку в грудні 2022 року: Артем Березневий, Павло Лихо, Олександр Савенко. Крім того, на виставку надали свої світлини фотомитці Олександр Зарайський, член НСФХУ з 2018 року Полтавської обласної організації НСФХ та Євген Бондаренка, куратор Rozou Ukraine.

Вже вдруге мої твори представлені у Хмельницькому. Минулого року фотографії мого рідного міста Маріуполь, до рашистської атаки, хмельничани бачили у ХОХМ, у цій виставці вже презентовані інші простори: пейзажі могутніх Карпат, краса прихованих від ока українських місцинок, – розповів Артем Березнев.

Нагадаємо, Національну спілку фотохудожників України було засновано у 1989 році, на сьогодні вона нараховує близько тисячі діючих членів та 85 почесних, 102 фотохудожники мають міжнародні звання всесвітньої Федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО.

Голова хмельницького осередку Анатолій Іванов впевнений, що сьогодні спілка гідно наслідує інноваційні підходи до розвитку локального фотомистецтва, яке ґрунтується на передовому світовому досвіді. На престижних вітчизняних і зарубіжних фотоконкурсах вони завоювали понад 5 000 різних нагород.

Кожного року саме ця виставка демонструє розвиток колег та фото ексклюзиви від нових спілчан. Окремі проєкти заворожують й мотивують до саморозвитку. Таке розмаїття підходів й поглядів дійсно надихає шукати нові відкриття в собі, – поділилася фотографиня Марина Шавиріна-Школяр.

Креативні портрети, «родзинки» українських ландшафтів, інші світоглядні відкриття фотомитців акустичним звучанням на відкритті виставки підкреслив творчий дует Вікторії Забавки і Дмитрика. Тож, якщо весна провокує вас на відкриття краси у собі та світі оточуючому – завітайте на виставку-калейдоскоп вражень від фотомитців Поділля до музею-студії фотомистецтва.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook