Новини
Суспільство

“Щодня лотерея зі смертю”: у Хмельницькому зустріли ще один евакуаційний потяг з Херсону (ФОТО)

Четвертий місяць на Хмельниччину прибувають потяги з півдня країни, якими з обстрілюваних ворогом міст, зокрема, з Херсону, прибувають українці, які шукають безпечного місця, аби жити.

Як і завжди, на вокзалі у Хмельницькому евакуйованих першими зустрічають надзвичайники та волонтери загону швидкого реагування Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. На вокзалі діє пункт обігріву, де пасажири потягів можуть перевести подих, випити чогось гарячого, перекусити та поспілкуватися з тими, хто їх завжди вислухає та розрадить.

Кожен евакуаційний потяг – це кілька десятків українців, які, рятуючись від війни, везуть з собою найдорожче: найважливіше з нажитого майна, документи, тварин. А ще привозять із собою “історії з пекла”, якими діляться з рятувальниками. А ті, своєю чергою, виділяють з цих історій ті, що вражають їх найбільше та розповідають про них короткими репліками.

Щодня лотерея зі смертю! Ти не знаєш, куди та коли прилетить, – так сказала переселенка з Херсону, яка приїхала у Хмельницький.

Війна, яку принесли росіяни в нашу країну, випробовує нас на міцність, однак, «Козацькому роду нема переводу!», вистоїмо, та обов’язково повернемо своє, – наголошують у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook