Новини
Суспільство

Мешканців Хмельниччини попередили про небезпечну курятину, завезену з Польщі

Споживачів і підприємців Хмельниччини попереджають про небезпечну для здоров’я курятину, яка могла потрапити на прилавки магазинів або ринки області.

Про це повідомили в Шепетівському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби, посилаючись на Європейську систему швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF).

Зазначається, що в Україну заражену сальмонелою продукцію завезено з Польщі. Виробник даного товару – Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland). Отримувач – ТОВ “Візія Трейд” у Черкасах.

У разі виявлення небезпечного товару вище вказаної продукції просять негайно повідомити місцеве управління Держспоживслужби.

Також у соцмережах поширюються маніпуляції, що нібито небезпечну курятину з Польщі було завезено в Україну навмисне, мовляв, поляки намагаються таким чином отруїти українців, оскільки до того було зафіксовано ввезення отруєного печива та горіхів.

Аналітики проєкту VoxCheck називають це фейком, зауважуючи, що в жодному з цих випадків не йшлося про навмисну спробу отруєння. 

Зазначається, що польська компанія виступала лише посередником між компаніями Єгипту й України. Загалом єгипетський виробник постачав м’ясо також у Латвію, Анголу, Екваторіальну Гвінею, Ліберію та Коморські острови. Усі країни отримали повідомлення з проханням вивести товар із ринку.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook