Новини
Увага!

Небезпечні морські делікатеси можуть потрапити на прилавки магазинів Хмельниччини

Мешканців Хмельниччини, які полюбляють морські делікатеси, попереджають про небезпеку завезених із Франції устриць. Дорогі ласощі можуть містити в собі вірус, що викликає, зокрема, блювоту та зневоднення.

Про ймовірне потрапляння на територію України небезпечних устриць попередили у Шепетівському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області.

У повідомленні зазначено, що інфіковані норовірусом морепродукти можуть надійти від виробника Les jardins ostréicoles de tatihou, France. Отримувачем продукту зазначено ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна».

Операторів ринку закликають повідомити про наявність такої продукції відповідні структури.

Довідка: Норовірус («хвороба зимової блювоти», «вірус круїзного судна») – найпоширеніша причина катару шлунка та кишечника (гастроентерит). Перша ознака норовірусу, зазвичай – раптове хворобливе відчуття, що супроводжується сильною блювотою та водянистою діареєю. Деякі люди також можуть відчувати підвищену температуру (більше +38), головний біль, спазми шлунка, втрату апетиту, біль в кінцівках.

Нагадаємо, операторів ринку попередили також про небезпечну курятину, що може потрапити на прилавки магазинів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook