Новини
Політика

“Таке не пробачають”: політологиня прокоментувала відставку начальника Хмельницької ОВА

Зміна керівництва області – завжди болюче питання для мешканців цієї самої області, які (принаймні ті, котрі вміють думати) на невизначений час опиняються у “підвішеному” стані через розуміння певного хаосу, що незмінно виникає в період очікування нового призначення. Особливо в умовах війни. І особливо – коли кадрові перестановки супроводжуються скандалом (або натяком на нього).

Відставка Сергія Гамалія, вже ексочільника Хмельницької області та ексначальника обласної військової адміністрації, – досі одна з найобговорюваніших тем на Хмельниччині. Не обійшла увагою цю кадрову пертурбацію й одна з політологинь, яка винесла власний “вердикт” колишньому голові ОДА/ОВА, зазначивши, що політичне майбутнє для нього – закрите.

Ольга Заславська – завідувачка кафедри міжнародної комунікації та політології Хмельницького національного університету. Про звільнення голови Хмельницької ОВА, якого, за інформацією деяких регіональних ЗМІ, нібито зупинили чернівецькі патрульні за нетверезе кермування у комендантську годину в товаристві підсанкційного контрабандиста, вона, у коментарі Суспільне Хмельницький, сказала: : “Це дуже негативна іміджева історія, яка одночасно впливає на імідж президента. Тож такі помилки у політиці не пробачають”.

Ми не можемо сказати, що очільник Хмельницької ОДА/ОВА Сергій Гамалій був політиком в широкому розумінні цього слова, він більше державний службовець, який робив певні кроки в напрямку реалізації себе як політика. І власне через те, що його політична кар’єра лише розпочиналася, уся ця історія – дуже негативна, – прокоментувала політологиня.

Попри те, що у соцмережах поширили документ, який нібито підтверджує факт перебування ексначальника Хмельницької ОВА за кермом у нетверезому стані, офіційно це мають прокоментувати правоохоронні органи. Хоча для пересічних мешканців області сам факт такої раптової відставки, яка оперативно була прийнята президентом України, напевно, багато про що говорить.

Окрім відповідальності перед законом, є ще таке поняття, як політична відповідальність, соціальна відповідальність, – зазначила Ольга Заславська.

Тому для багатьох мешканців Хмельниччини, які склали собі уявлення про Сергія Гамалія за його повідомленнями у соцмережах, як про людину патріотичну, чесну та послідовну, такий кадровий кульбіт став чимось на кшталт публічного ляпаса.

Треба також розуміти, що очільник обласної адміністрації – це людина президента. Й імідж очільника ОДА/ОВА одночасно впливає і на імідж президента. І тому такі помилки негативно впливають і переносяться одночасно і на Офіс президента, – прокоментувала Ольга Заславська.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook