Новини
Бізнес

Імпорт овочів на Хмельниччину зріс утричі

Імпорт товарів на Поділля скоротився у січні на 6,1% у порівнянні з першим місяцем минулого року до 53,5 мільйона доларів. До прикладу, продуктів рослинного походження завезено вдвічі менше: зниження на 49,7% до 2,7 мільйона. Овочів натомість закуплено на мільйон доларів, що в 2,9 раза більше, ніж у торішньому січні.

Крім того, подільський бізнес збільшив імпорт мінеральних продуктів – на 10,1%. Протягом січня мінпродуктів завезено на 11,4 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок сягнула 21,3%.

Левову частку у мінеральних продуктах становлять палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 10,8 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 7,9%.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них скоротилася, хоча і не суттєво. Імпортовано пластмас на 9,3% менше, загалом на суму 7,4 мільйона. Частка цієї групи від імпорту становила 13,9%.

За окремими групами, що становлять важливу частку в імпорті області, падіння більш відчутне. Скажімо, поставка добрив зменшилася на одну п’яту – на 19,5% до 1,4 мільйона, що склало 2,6% від загального обсягу.

Область також скоротила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За січень падіння становило 12,3% до 2,3 мільйона. Відповідно частка текстилю в імпорті склала лише 4,3%. Електричних машин закуплено в 1,8 раза більше – на 6,2 мільйона. Їхня частка становила 11,6% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: Вчетверо знизився експорт зернових з Хмельниччини на початку року 

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook