Новини
Інфраструктура

Автобуси замість “спринтерів”: у Хмельницькому перевізник оновлює автопарк

У владі сподіваються, що з часом весь громадський транспорт у Хмельницькому, в тому числі й приватний, складатиметься з більших та комфортніших машин, ніж це було кілька десятиліть до цього. Щоправда, і очікувати такий транспорт доведеться довше.

Новиною про заміну звичних, але давно набридлих хмельничанам мікроавтобусів (часто перероблених під пасажирські перевезення з вантажних бусів) на великі автобуси на маршруті №29 поділився заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Про “перехоплення” маршруту міським транспортним комунальним підприємством, як було подумали деякі хмельничани, не йдеться – приватний перевізник – ТОВ “Хмельницьке таксі” здійснює оновлення автопарку самостійно. Принаймні, так випливає з допису посадовця. Завершити оновлення автопарку планує до кінця квітня.

Більші автобуси вміщуватимуть більше пасажирів, тож і курсуватимуть вони рідше, попередив посадовець:

Наразі пасажири мають можливість сісти на 29-й кожні 7-9 хвилин. Але з початку травня інтервал збільшиться до 15-16 хвилин. АЛЕ…великий комфортабельний автобус.

Маршрут №29 – один з найстаріших у Хмельницькому. Він охоплює під час руху декілька мікрорайонів міста. Тому не дивно, що хмельничани переймаються тим, аби курсував він саме так, як обіцяно.

Колись точно було 7-9 хвилин. На минулому тижні біля 16,00 з Дубово – очікування – 40 хвилин, біля 20,30 з Молодіжна – 45 хвилин. Подейкують що після 20,00 взагалі не треба на цей маршрут розраховувати. Мабуть, що після 20,00 перевізнику не вистачає трафіку на мікроавтобус, а тим більше не буде вистачати на великий….

Головне – вдало складений графік руху. Зараз досить велика проблема громадського транспорту у тому, що спочатку 10-20 хвилин не їде нічого, а потім в одному напрямку 3-4 машини різних маршрутів граються в гонки – їдуть один за одним. І потім знову пауза на 15-20 хвилин.

За словами посадовця, цього року замінити малі маршрутки великими автобусами цього року планують ще на двох або трьох маршрутах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook