Новини
Екологія

Понад 200 тисяч саджанців лісу висадили на Хмельниччині

Майже 577 тисяч молодих дерев висадили в Подільському офісі від початку весняної лісокультурної кампанії, тобто фактично за тиждень. Зокрема, на Хмельниччині було висаджено 215 тисяч саджанців.

В інших областях, лісові господарства яких входять до структури Подільського офісу, такі показники:

  • Буковина – 94 тисячі сіянців.
  • Тернопільщина – 268 тисяч сіянців.

На Хмельниччині заліснили 53 гектари площ з 293 запланованих. Найбільше сіянців посадили в Хмельницькому лісомисливському господарстві – понад 74 тисячі штук. Ще 30 тисяч молодих дерев створено на Кам’янеччині та майже 27 тисяч на Старокостянтинівщині. У філіях Славутське, Шепетівське, Ярмолинецьке лісове господарство висаджено понад 20 тисяч лісових культур. Понад 10 тисяч сіянців заклали в землю на Летичівщині, повідомили у Подільському лісовому офісі.

Цього року лісівники Подільського офісу планують дати життя понад 6 мільйонам майбутніх дерев. Всього заліснять площу у 1 716 гектарів. По 2,1 мільйона сіянців висадять у Чернівецькій та Тернопільській областях, 1,8 мільйона – у Хмельницькій. 

Саме цієї весни в Хмельницькій області посадять ліс на площі 293 га, з них 29 га – нові ліси на деградованих і малопродуктивних землях. Крім того, 15 га зрубів залишається під природне поновлення, – додали у Подільському лісовому офісі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook