Новини
Інфраструктура

У хмельницьких будинках, що постраждали від ударів ракет, встановлюють нові вікна

Безкоштовно ремонтує і замінює пошкоджені від ракетних ударів вікна у домівках хмельничан швейцарська громадська організація «Medaіr», з якою Хмельницька міська рада підписала меморандум про співпрацю.

Сьогодні доставили склопакети в багатоповерхівку №57-59, що на вулиці Мазепи, яку найбільше пошкодила вибухова хвиля під час обстрілу 18 лютого.

За словами заступника Хмельницького міського голови Василя Новачка, для 135 квартир у 15 будинках привезли 285 віконних конструкцій. Через те, що вибухова хвиля пошкодила набагато більше вікон, ніж під час обстрілу у грудні минулого року, мешканці будинків самостійно встановлюватимуть собі вікна, які надали благодійники.

Ті ж хмельничани, які ставили вікна не чекаючи сторонньої допомоги, можуть надати владі підтверджуючі документи, і місто, через рішення сесії, має компенсувати їм ці кошти.

Що до власників бізнесу, чиї приміщення також постраждали внаслідок ракетного удару, то вони мають зареєструватися в Дії і чекати відшкодування на рівні держави. Частково допомога надаватиметься з міського бюджету, проте механізм такої допомоги ще напрацьовується.

За інформацією Хмельницької міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook