Новини
Інфраструктура

Узбіччя доріг на Хмельниччині впорядковують після зими (ФОТО)

Дорожники Хмельниччини проводять експлуатаційне утримання земляного полотна та водовідводу: профілюють узбіччя після зимового періоду. Також на автошляхах державного значення триває весняне прибирання.

Роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг і дорожніх споруд включають технічний нагляд за дорогою, дорожніми спорудами та смугою відводу для своєчасного виявлення та усунення дефектів, забезпечення роботи елементів дороги і споруд в різні періоди року, утримання їх в експлуатаційному стані.

Навесні, після зимових снігових опадів, на ділянках зі складним рельєфом може виникнути потреба у виправленні профілю дороги, який порушується нанесеним перезволоженим ґрунтом, що своєю чергою, негативно впливатиме на стале водовідведення з дорожнього покриття та, як наслідок, призводити до його руйнування,розповіли у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Зокрема, профілювання земляного полотна узбіч, укосів та оновлення кюветів виконували вздовж автошляху Н-03 Житомир – Чернівці.

Тепла весняна погода також сприяє проведенню робіт з експлуатаційного утримання на основних дорожніх артеріях регіону.

Шляховики працюють над покращенням комфорту та безпеки дорожнього руху, прибираючи з дорожнього покриття нанесений ґрунт, фрикційні матеріали та сміття, впорядковують автопавільйони та зупинкові майданчики.

Роботи проводяться без зупинки дорожнього руху, відтак закликаємо водіїв бути обачними у локаціях їх проведення. Звертайте увагу на попереджувальні знаки та дотримуйтесь Правил дорожнього руху,наголошують у САД.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook