Новини
Спорт

Дитячий футбольний турнір відбувся у Хмельницькому

У Хмельницькому відбувся турнір серед вихованців соціально-спортивних шкіл фонду «Реал Мадрид». Взяли участь у спортивному заході діти, котрі належать до соціально незахищених верств населення.

З 2019 року Громадська організація «Епіцентр дітям» плідно співпрацює з фондом «Реал Мадрид». На сьогодні це єдина мережа шкіл, яка дає шанс на гідну освіту дітям із соціально незахищених родин. Нині на Хмельниччині фонд має 210 беніфіціарів. Від початку повномасштабного вторгнення учасники організації допомагають внутрішньо переміщеним особам. Переважно це гуманітарна, реабілітаційна та психологічна підтримка. Вони обрали новий, більш корисний вид адресної допомоги.

Ми роздали 605 сертифікатів, які закупили в «АТБ». І люди нам дуже вдячні, тому що вони мають можливість обрати те, що їм потрібно, а не те, що їм пропонують, – розповіла головна координаторка соціально-спортивних шкіл  Фонду «Реал Мадрид» та «ГО «Епіцентр дітям» Тетяна Єднаковська.

Усі корисні починання підтримують іспанські партнери з Громадської організації «Cesal».

Я бачу чудові результати нашої співпраці. Родинам з дітьми, які постраждали від російської агресії  зараз необхідна гуманітарна та психологічна підтримка, тому наша місія, започаткована мерією Мадрида, працюватиме в Україні і надалі, – прокоментував представник ГО «Cesal» Марко Скатоні, який також взяв участь у заході.

Також раніше вдалося підписати Меморандум з Товариством Червоного Хреста України. Кілька разів на тиждень вони проводять заняття із підопічними громадської організації. За рік роботи вже є вагомі результати.

Крім того, за словами керівника Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Богдана Малінського, є домовленість про супровід, зокрема, спортивних заходів волонтерами Загону швидкого реагування.

Більшість проєктів реалізовують на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Тож і студенти закладу отримують досвід волонтерства, який стане основою у подальшому працевлаштуванні.

За підсумками футбольного турніру усі учасники отримали незабутні емоції, солодкі призи та пам’ятні медалі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook