Новини
Здоров’я

Охочих вакцинуватися на Хмельниччині поменшало

Рівень імунізації на Хмельниччині значно знизився. Жителі краю уже не так активно вакцинуються від COVID-19, поліомієліту та кору. Про це йшлося на брифінгу працівників медичної галузі області.

Якщо на початку пандемії кількість імунізованих сягала мільйона осіб, то впродовж цього року на території Хмельницької тергромади щепилися трохи більше ніж 6 тисяч. Найбільше щеплених – молоді люди віком 18-19 років. Трохи менше – вікова група 40-49 років, і найменше щеплено дітей – 5-11 років.

Через це помітно збільшується кількість хворих. Нині в області зафіксовано понад 2 тисячі інфікувань на COVID-19. Крім того, вперше виявили два випадки нового штаму коронавірусу Кракен. Щоб уникнути спалаху інфекції та черг у пунктах щеплень, подолян закликають не відкладати імунізацію.

Зниження рівня вакцинації лікарі пов’язують з війною та тим, що багато людей виїхали за межі країни і недоотримали щеплення. Окрім того, зменшився рівень імунізації і проти поліомієліту та вакциною КПК, яка захищає від трьох інфекцій – паротиту, краснухи та кору. Вже впродовж цього року медики очікують на спалах останньої інфекції. Проте якщо вакцини проти коронавірусу достатньо, то ситуація з наявністю доз від поліомієліту, паротиту, краснухи та кору дещо гірша. В області фіксують недопостачання необхідної вакцини і на сьогодні дуже важко сказати, чи буде вона в достатній кількості, чи ні, зазначили на брифінгу.

Відео: МТРК Місто

За інформацією Хмельницької ОВА, протягом тижня, з 20 по 26 березня, на Хмельниччині зареєстрували 1787 випадків інфікування COVID-19. Госпіталізовано 286 осіб, одужало 1354 особи, померло 17 осіб.

Нагадаємо, для вакцинації населення у віддалених громадах Хмельниччина отримала автобус від ВООЗ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook