Новини
Надзвичайні події

Повалені дерева та автівки у халепі: на Хмельниччині наслідки негоди ліквідовують рятувальники

Погіршення погодних умов на Хмельниччині фіксують від учора. Поривчастий вітер серйозно заважає пішоходам втриматися на тротуарах, загрозливо розгойдує дерева, деякі з них ламає та валить. На дорогах через появу снігового покриву та неготовність водіїв до ускладнень транспортні засоби потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди. З наслідками негоди на дорогах та у містах борються рятувальники. Проїзд автошляхами забезпечують дорожники області.

Нагадаємо, пасажирський автобус міжнародного сполучення потрапив у ДТП у Хмельницькому районі неподалік Волочиська. Попередньо повідомлялося про близько 20 постраждалих, в тому числі про кількох пасажирів у важкому стані.

Вночі на Кам’янеччині у ДТП потрапила “швидка допомога”. У селі Завадівка рятувальникам довелося тягнути за допомогою тросу автомобіль, який з’їхав з траси і не міг рухатися далі без сторонньої допомоги.

У Хмельницькому потужний вітер “допомагає” комунальникам робити “санітарну розчистку” аварійних дерев. У мікрорайоні Південно-Західний допомога надзвичайників сьогодні зранку знадобилася двічі.

Спочатку з-під поваленого дерева у дворі будинку на вулиці Молодіжній звільняли легковик, який його власник припаркував “не в тому місці”. Дерево довелося різати, аби врятувати транспортний засіб з пастки.

Одразу по тому допомога надзвичайників знадобилася по сусідству, на вулиці Тернопільській. Там повалене дерево частково заблокувало рух для транспорту та пішоходів. Його теж довелося різати, аби розчистити дорогу.

Також через негоду на Хмельниччині знеструмлено найбільше населених пунктів, порівняно з іншими областями України. Станом на 11 ранку йшлося про 300 населених пунктів, в яких через проблеми на електромережах відсутнє електропостачання.

Що до ситуації на дорогах, то, за інформацією Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, Станом на 9:30 ранку проїзд автошляхами державного значення регіону було забезпечено. За потреби шляховики готові обробити дорожнє покриття протиожеледними сумішами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook