Новини
Події

Звіт голови тергромади на Хмельниччині закінчився скандалом через гроші

Пристрасті навколо використання коштів громади розгорілися під час звіту голови Щиборівської ОТГ Івана Болюха, який вперше після обрання приїхав з офіційним візитом в одне із сіл тергромади.

Жителі Щиборівської громади фактично зірвали звіт голови громади. Перед виборцями у селі Михайлівці Іван Болюх звітував уперше. Тому й питань у людей накопичилося чимало. Найболючішим стала доцільність використання бюджетних коштів під час війни.

Зокрема, одна з мешканок села, пенсіонерка, нарікала: вона потребує операції, проте 500 гривень, матеріальної допомоги, які їй виділили, не вистачить ні на що.

Така мізерна “підтримка” викликала шквал критики на адресу керівництва громади. Можливо, конфлікту вдалося б уникнути, але після премій секретаря громади Руслана Бирдіна, а це 70 тисяч гривень, коли його ставка – 8 500 гривень, люди слів не добирали.

Таких нарахувань голова не заперечує. Каже, згідно із законом працівники місцевого самоврядування можуть отримувати матеріальну допомогу раз на рік. Її є два види: на оздоровлення під час відпустки та на вирішення соціально-побутових питань. Секретар же отримав одразу дві. Сума кожної більше, ніж 21 тисяча гривень.

Владнати ситуацію спробував присутній на звіті заступник голови Хмельницької районної військової адміністрації Віктор Паламарчук. Аби таких ситуацій не повторювалося, порадив контактувати із депутатами, які ухвалюють бюджет.

Врешті після кількагодинної суперечки переконати селян у законності такого рішення не вдалося, тож кожен залишився при своїй думці.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook