Новини
Екологія

Заборона на заготівлю березового соку в лісах стартувала на Хмельниччині

Як і в багатьох інших випадках, для того, аби робити заготівлі березового соку у лісах області, потрібно мати дозвіл. Про це попереджають у Подільському лісовому офісі.

Без спеціальних дозволів подоляни можуть заготовляти березовий сік на своїх обійстях. Робити це у лісах, парках чи скверах – заборонено, оскільки це може призвести до припинення росту дерева та його знищення. Порушникам загрожує штраф, наголошують у лісівників.

Разом з тим зазначають: хто хоче заготовляти сік, повинен отримати спеціальний дозвіл – лісовий квиток.

Такий документ дає право для добування соку у чітко відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі. При цьому варто дотримуватися зазначеного ліміту, зважати на вік дерева, його розмір та стан. На тих, хто порушить заборону, може чекати покарання згідно зі ст. 70 КупАП, – йдеться в повідомленні Подільського лісового офісу.

Лікарі стверджують, що склад березового соку – це унікальна вітамінна бомба. Він збагачений калієм, натрієм, магнієм, кальцієм, залізом, в складі містить вітаміни B12 і B1.

Якщо ж соку хочеться, але заготовляти його ви не вмієте або не маєте часу, лісівники уже заготовили його для продажу. Екологічно-чистий продукт можна придбати в Подільському лісовому інтернет-магазині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook