Новини
Інфраструктура

Будівництво нежитлових споруд на Хмельниччині скоротилося вдвічі

В області торік добудовані та прийняті в експлуатацію нежитлові споруди загальною площею 87,9 тисячі квадратних метрів житла, що в понад два рази менше, ніж позаторік – 185,6 тисячі квадратів.

Варто зауважити, що минулоріч показник не тільки менший цифр 2021-го, а й є найгіршим за останні п’ять років: щорічно зводилося понад сто тисяч квадратних метрів нежитлових будівель.

Зрозуміло, що зменшення обсягів будівництва пов’язане зі збройною агресією. Техніка, працівники задіяні не тільки на фронтах війни, а й у регіонах, звільнених від окупантів. Відбудова в прифронтових областях розпочалася та триває.

На жаль, через конфіденційність інформації не всі дані публікуються, але, наприклад, можна зазначити, що спорудження офісних приміщень скоротилося в понад три рази. Так, торік здано в експлуатацію офіси площею меншою за три тисячі квадратів, а позаторік їхня зведена площа сягала майже десяти тисяч квадратних метрів.

Схожа ситуація і з торгівельними закладами: 19,6 тисячі метрів торік проти 46,6 тисячі позаторік.

Житлове будівництво також просіло приблизно на одну шосту – на понад сімнадцять відсотків у «квадратурі». Якщо ж говорити про здані в експлуатацію квартири, то минулоріч отримали ключі 3968 новоселів, а позаторік збудували 4357 квартир.

Варто зауважити, що квартирний показник 2022-го не найгірший за останні п’ять років: менше здавали в експлуатацію й у 2019-му, і в 2020-му, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook