Новини
Освіта

Овочі в теплиці вирощують студенти у виші Хмельницького

У теплиці вищого професійного училища №11, що у Хмельницькому, вирощують два види огірків. Пізніше врожай передають іншим закладам – для приготування страв учням у школах та переселенцям.

Свіжі, зелені і тільки з грядки – у березні студенти вищого професійного училища №11 уже збирають новий врожай. У тутешній теплиці вирощують огірки за голандською технологією.

На 600 квадратних метрах розмістили 11 рядів із насадженнями двох видів огірків. Доглядають за ними самі ж студенти вишу. Таким чином і навчаються, і проходять виробничу практику.

Викладачі зазначають: учні мають змогу спостерігати весь вегетаційний період дозрівання плода. Щоб полегшити роботу студентам, більшість процесів максимально автоматизовані.

Висадили насіння огірків у теплиці у січні, і на початку весни вже активно збирають врожай. Міжсезоння припадає на кінець грудня – січень, коли триває вирощування розсади.

Збудували тепличний комплекс у ВПУ №11 декілька років тому. За словами директора вишу Василя Селізара, ідея полягала у тому, аби провести заміну імпортній продукції та вирощувати її в Україні. Тим паче у такий спосіб готують кваліфікованих робітників – майбутніх майстрів тепличного господарства.

Сконструйована теплиця за італійським проєктом, технології вирощування у ній – голандські.

Вирощені огірки передають у школи міста. Там їх використовують для приготування шкільних обідів. А поки у дітей канікули, овочі реалізують для потреб внутрішньо переміщених осіб.

Надалі, зазначають у виші, планують теплицю розширяти та вирощувати нові види овочів.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook