Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому СІЗО відкрили ще одну платну камеру (ФОТО)

Напередодні, 31 березня, Хмельницький слідчий ізолятор відвідав начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Олександр Щербатюк. В рамках візиту відкрили ще одну камеру з покращеними побутовими умовами.

Про це повідомили у хмельницькому СІЗО.

Надання на платній основі камери з поліпшеними побутовими умовами особам, взятим під варту, – експериментальний проєкт, який реалізовується в Хмельницькому з 2020 року.

Під час проведеного ремонту та облаштування, в приміщенні камери замінено електромережу та вмонтовано сучасне енергозберігаюче лед-освітлення, встановлено нову сантехніку, проведено облицювання сучасною кахельною плиткою, стіни пофарбовані у світло-сірі кольори за єдиним дизайн кодом. Встановлені нові меблі та побутова техніка (телевізор, мультиварка, мікрохвильова піч тощо), – йдеться в повідомленні.

Камера розрахована на утримання одночасно двох ув’язнених. На її облаштування було витрачено 118882 гривень. Утримання тут за добу складає 690 грн, за тиждень – 2400 грн, за 30 діб – 5410 грн.

З часу відкриття першої платної камери, до ізолятора надійшло понад 230 тис. грн. З них 210762 грн були спрямовані на покращення умов утримання засуджених і осіб, взятих під варту.

Також у державній установі “Хмельницький слідчий ізолятор” триває робота щодо реалізації завдань, визначених Стратегією реформування пенітенціарної системи до 2026 року щодо модернізації системи внутрішнього зв’язку. Зокрема, для забезпечення організації службової діяльності персоналу СІЗО днями придбано 8 портативних радіостанцій.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook