Новини
Кримінал

За фактом побиття військового в церкві у Хмельницькому відкрили кримінальне провадження

Вірусне відео, на якому зафіксовано факт побиття військовослужбовця в церкві УПЦ мп у Хмельницькому, викликало хвилю обговорень в інтернеті. За цим фактом в ГУНП відкрили кримінальне провадження.

Інцидент стався сьогодні вранці, 2 квітня, у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ, який знаходиться по вулиці Володимирська, 113.

Відео з гучною назвою “У Хмельницькому військового побили московські попи” опублікував у фейсбуці депутат обласної ради Віктор Бурлик.  

За словами депутата, доброволець Артур Ананьєв, який одразу після 24 лютого 2022 року пішовши на фронт в складі 19 стрілецького батальйону, отримав там контузію та черепно-мозкову травму. Сьогодні він завітав у церкву мп з метою отримати відповідь на питання «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?», за що його було побито священником. Також депутат обурений діями правоохоронців, які затримали хулігана.

А тепер УВАГА !!!!! приїхали МУСОРА (правоохоронцями важко назвати) і його затримали по ст.173

Мені гидко що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по ДержЗраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі бл@ть спостерігали як мордували військового який захищав Україну та ризикував своїм життям.

ПРОШУ МАКСИМАЛЬНЕ ПОШИРЕННЯ !!!!! – йдеться в дописі депутата.

Отже, як виявилось, не все так однозначно. Деякі очевидці побиття стверджують, що мала місце чистої води провокація, коли військовий повів себе неадекватно.

За словами речниці УПП в Хмельницькій області Вікторії Тимощук, під час богослужіння 26-річний чоловік сам спровокував конфлікт із священнослужителем. Під час літургії, він скинув книгу «Євангелія» зі столу на підлогу та вчинив словесний конфлікт щодо священника. Поліцію викликали свідки події. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП, пише vsim.ua. 

Згодом речниця поліції Хмельниччини Інна Глега повідомила, що за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, в ГУНП відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України.

Однак на цьому історія не закінчується. За повідомленням Віктора Бурлика, о 18:00 збирається ініціативна група за адресою: вулиця Володимирська, 113.

Всім хто розказує за «переодітого чоловіка у військові формі», приходьте його побратими з підрозділу вам проведуть пізнавальну бесіду, – пише депутат.

В УПЦ також відреагували на інцидент.

Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ, — повідомили у пресслужбі єпархії.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook