Новини
Політика

Фракція “Слуги Народу” у Хмельницькій обласній раді виступила із заявою щодо діяльності УПЦ

Позачергову сесію обласної ради скликали сьогодні у Хмельницькому. У порядку денному – злободенні “релігійні” питання, які наразі активно обговорюються як в області, так і по всій Україні. Відреагували на діяльність Української Православної Церкви представники фракції “Слуга Народу” у Хмельницькій обласній раді.

Нижче подаємо текст заяви.

Ми черговий раз бачимо ницість і підступність дій російських окупантів, які для руйнації всього українського використовують будь-які методи та будь-що. Не стала винятком релігія та священнослужителі.

Так, від початку повномасштабного вторгнення російськими варварами в Україну, працівниками Служби безпеки України було відкрито понад два десятки кримінальних проваджень щодо діячів УПЦ, які підозрюються у державній зраді!

Третього листопада 2022 року представники Служби безпеки України провели близько сотні обшуків по храмах УПЦ, знайшли проросійські темники та листування з “кураторами із Москви”, георгіївські стрічки, паспорти громадян РФ.

У зв’язку з чим 1 грудня 2022 року Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Тим самим розпочав реальну роботу з особами, які підтримують «російську агресію» та ведуть пропаганду у храмах на користь окупантів.

Того ж дня Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 11 грудня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Рада національної безпеки і оборони України запровадила санкції проти 17 представників Української православної церкви.

За даними правоохоронців, особи зі списку РНБО пропонували приєднати очолювані ними єпархії до РПЦ, погодились на співпрацю з окупаційною владою, просували проросійські наративи, виправдовували військову агресію РФ в Україні, мали російські паспорти.

Під санкції потрапив і намісник Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь). Він неодноразово висловлював антиукраїнську позицію, заявляв, що “Крим ніколи не був українським”, не міг пояснити свої статки, хамив журналістам та виступав проти створення ПЦУ.

А вже 10 березня представництвом Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра» розірвано угоду оренди з УПЦ.

Кабінет міністрів 30 березня визнав нечинним розпорядження про безоплатне користування УПЦ МП майном Києво-Печерської Лаври і таким чином повернув його в управління державі.

1 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід митрополиту упц московського патріархату Павлу (Лебедю) — цілодобовий домашній арешт на 60 днів із зобов’язанням носити електронний браслет.

Дії, які чинять прихильники УПЦ, щодо розхитування ситуації в країні є не прийнятними в умовах війни з росією.
За даними СБУ, суди вже оголосили обвинувальні вироки священнослужителям УПЦ.

На вихідних жителі Хмельниччини стали свідками відношення представників УПЦ до наших військових, що просто шокувало кожного, хто вважає себе українцем!

Тому, наша фракція «Слуги Народу» у Хмельницькій обласній раді підтримує ініціативи Президента України, центральної та регіональної влади щодо зменшення впливу релігійних організацій, які не виконують вимог закону України. Разом до Перемоги! Слава Україні!

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook