Новини
Офіційно

Понад десятку релігійних організацій хочуть скасувати право на користування землею у Хмельницькій громаді

На позачергову сесію Хмельницької міської ради, яка скликається сьогодні, 4 квітня, винесено 13 однотипних питань, за які мають голосувати міські обранці. Всі питання стосуються припинення права на постійне користування земельними ділянками, на яких розташовані церкви Української Православної Церкви.

Нагадаємо, приводом для скликання позачергової сесії Хмельницької міської ради стали події в одному з храмів Хмельницького, де щодо чоловіка, одягненого у військову форму священник та прихожани застосували фізичну силу. Події викликали чималий резонанс не лише у Хмельницькому та області, а й в Україні. В результаті один з найбільших православних соборів обласного центру ініціював перехід до Православної Церкви України. Наразі у храмі триває перепис майна. А міський голова, коментуючи події в храмі, заявив про намір заборонити релігійним організаціям, що залишаються під патронатом московської церкви, користуватися землею на території Хмельницької громади. Що власне і видно з порядку денного позачергової 26 сесії ХМР.

До слова, попри те, що у Свято-Покровському кафедральному соборі, де й відбувалися резонансні події, почали процес переходу до ПЦУ, у переліку юридичних осіб, яких планують позбавити права на користування землею, він також є.

Загалом лише на території міста Хмельницького релігійні організації, що перебувають під юрисдикцією московської церкви, займали понад 3,5 гектари землі.

Релігійні питання планують розглянути сьогодні також обласні обранці Хмельниччини. Про скликання позачергової сесії Хмельницької обласної ради було повідомлено вчора.

Запланована на сьогодні також 10 чергова сесія Хмельницької районної ради. Щоправда, розпорядження про її скликання було підписане ще наприкінці березня, тож у переліку питань, які планують розглянути районні депутати, релігійних немає. Проте, не виключено, що вони будуть внесені додатково.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook