Новини
Духовність

Під собором Олександра Невського кам’янчани влаштували пікет (ФОТО, ВІДЕО)

Мешканці Кам’янеччини підхопили хвилю масових переходів релігійних громад з Української Православної Церкви московського патріархату (УПЦ мп) під юрисдикцію Православної Церкви України (ПЦУ), яка стрімко шириться Хмельниччиною після скандалу з побиттям військового у хмельницькому храмі. Поблизу собору святого благовірного князя Олександра Невського, побудованого у Кам’янці-Подільському у 1893 році на честь 100-річчя «приєднання» Поділля до росії, зібралася релігійна громада щодо вирішення долі храму.

Збір громади щодо переходу до ПЦУ ініціювали місцеві громадські активісти в соціальних мережах.

КАМ’ЯНЧАНИ! ВАЖЛИВО! Не проспіть історичний час! Біля Собору Алєксандра Нєвского вже збираються активні люди, щоб нарешті встановити справедливість та довести, що в Україні має бути церква, яка не є структурою ФСБ. Від ВАС, від КОЖНОГО залежить майбутнє України! Поки наші Захисники воюють проти агресора на фронті, МИ повинні вичистити свою землю від ворожих прислужників в тилу! ВІДСТОЄМО РАЗОМ власність нашої громади!”йдеться в заклику.

Активісти повідомляють, що служителі церкви “звозять своїх прихожан автобусами”.

Також зазначають, що отець Дімітрій, котрий раніше відмовився провести панахиду за загиблим Героєм Костею Агаповим, також приїхав відстоювати московський патріархат.

Станом на 12 год біля храму УПЦ мп зібралось чимало вірян, які вимагають переходу релігійного осередку до ПЦУ.

Ініціативу активістів активно підтримують містяни в соцмережах.

Невже справді е ще ті ,які підтримують раду??? Жах? То їх на передову до Бахмуту

Церква на українській землі – тільки українська !
 
Усі хто прийшов у церкву і співає, у вашу сім’ю не прийшло горе, ваш будинок цілий, ви маєте , що їсти – то ви хочете щоб ваші попи і єпіскопи привели це зло до вас. Як ви будете дивитися в очі нашим воїнам , які захищають вас
 
Слава Герою! Слава камянчанам! Слава Богу! І Слава тільки українським церквам!
Слава Україні!!!!
Гнати московських попів!!!!

Нагадаємо, минулого тижня позачергова сесія міської ради відбулася у Кам’янці-Подільському. Депутати одноголосно прийняли три звернення щодо заборони московського патріархату на території України, виходу Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ мп зі складу російської православної церкви, припинення договорів оренди чи користування УПЦ мп церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Також проголосували “за” 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками московською церквою та одне – про скасування оренди.

Зауважимо, що не всі очільники громад готові приймати рішення, після яких релігійні громади, пов’язані з російською церквою, позбуваються права користуватися землею, порушуючи тим самим закон. Очільниця Красилівщини Ніла Островська заявила: ми не можемо діяти як в середньовіччі, влаштовуючи самосуди і розправи над тими, хто не подобається”.

Також напередодні з’явилась інформація, що з храму Почаївської Ікони Божої Матері УПЦ на Кам’янеччині священники та прихожани бусами вивозять майно

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook