Новини
Суспільство

Стали відомі нові подробиці у справі із побиттям військового у соборі Хмельницького

Ось уже майже тиждень колишній військовий Артур Ананьєв, якого побили священники у Свято-Покровському соборі в обласному центрі 2 квітня, знаходиться на стаціонарному лікуванні у Хмельницькій міській лікарні. Медики поставили йому діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку.

Артур Ананьєв продовжує проходити обстеження і лікуватися в медзакладі. Нейрохірург розповідає, що там, де забій, утворилося вогнище. Зараз воно вже почало потроху розсмоктуватись, тому оперативного втручання не потрібно. Лікар радить більше лежати та не хвилюватись, — пише Суспільне.

Щодо розслідування справи за фактом побиття, Артур Ананьєв дав коментар lb.ua.

Стосовно поліцейських, що склали на мене адміністративний протокол, то наскільки мені відомо, триває службове розслідування. Як на мене, вони просто хотіли зняти громадську напругу. Тому не розібралися відразу. Оскільки були лише свідчення людей, які давно стали жертвами російської пропаганди. Вони всі дружно казали, що я скинув на підлогу Євангеліє. Я ж розумів, що мало що зможу там довести. Тому поліцейські відкрили справу про дрібне хуліганство. Мої адвокати будуть оскаржувати цю справу за ст. 173, поки що вона відкрита. Має бути суд, куди приїдуть мої адвокати.

Також поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 125 («нанесення легких тілесних ушкоджень») і ст. 296, п. 2 («хуліганство»). Ці провадження відкрито стосовно проросійських попів і деяких людей, що були в храмі. Однак є таємниця слідства, тому я не можу розголошувати конкретну інформацію про них. Також я знаю, що мають подавати у розшук цього основного попа Слободяна, оскільки він утік. Йому оголосили підозру, але він просто втік. Тому будуть його шукати.

Військовий додав, що його захистом займається адвокатське об’єднання з міста Києва — BARRISTERS. 

Фото: lb.ua

За повідомленням начальниці сектору комунікацій ГУ Нацполіції Хмельниччини Інни Глеги, за заявою, яку написав 3 квітня Артур Ананьєв, нині триває розслідування.

“У нас за фактом проводиться розслідування, оголошено про підозру за статтею 125. Стаття 125 ККУ – це легкі тілесні ушкодження, це є проступок згідно з чинним законодавством. А у випадку з проступками — такого поняття, як обрання запобіжного заходу, немає. Оголосили про підозру. Далі — опитування, слідчі дії. Це таємниця досудового розслідування”, — розповідає Інна Глега.

Нагадаємо, 2 квітня у кафедральному Свято-Покровському соборі на вулиці Володимирській священники і прихожани побили чоловіка у військовій формі. За фактом події було відкрито два кримінальні провадження та складено адміністративний протокол. Після цього громада обурилася та прийшла під стіни собору, аби висловити свою думку щодо присутності в обласному центрі храмів, що підпорядковуються російській церкві, та проголосувати за перехід храму до ПЦУ. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook