Новини
Духовність

Ще з однієї церкви у Хмельницькому, ймовірно, намагаються вивезти майно (ВІДЕО)

Відеозапис, на якому зафіксовано, ймовірно, процес вивезення майна з храму у мікрорайоні Південно-Західний, поширили у соцмережах. Великий збір хмельничан біля церкви поки що не оголошували, а от власників транспорту намагаються встановити.

Відео на місці подій записали хмельничани, що проїздили повз храм. Йдеться про Спасо-Преображенський храм (або Храм Преображення Господнє (УПЦ), що на вулиці Молодіжній. Поширив у соцмережах запис депутат Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук:

Завдяки свідомим хмельничанам, котрі зняли та надіслали відео – видно вантажний бус, позашляховик Тойота та інші машини в які з їх слів завантажують речі з храму преображення господнього московського патріархату. Можливо хтось зараз там, чи знає власників – пишіть у приват.

Свято-Преображенський храм почали зводити у 2009 році на прохання мешканців мікрорайону. Будівництво тривало шість років. І після цього він став чи не найбільшим православним храмом у цій частині обласного центру. Храм збудовано у давньоруському стилі. Його головними особливостями називають унікальну акустику та архітектуру.

Чи будуть збори хмельничан біля цього храму – наразі не відомо.

У коментарях же пишуть таке:

відео вчорашнє, ніхто нічого не виносить… видаляйте свою чергову брехню і то бігом

Там взагалі ТЦ знаходиться і магазини… Для кого кого це відео розраховане? В людей є очі і сподіваюсь, мізки!

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському третій день поспіль триває протистояння між прибічниками московського патріархату та небайдужими кам’янчанами, які проголосували за перехід собору святого благовірного князя Олександра Невського до Православної Церкви України. Біля стін храму час від часу виникають сутички, в які доводиться втручатися поліції.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook