Новини
Духовність

Влада громади на Хмельниччині таки позбавила церкви УПЦ права користуватися землею (ВІДЕО)

На позачерговій 33 сесії Красилівської міської ради восьмого скликання, яка відбулася сьогодні, 10 квітня, депутати проголосували за скасування права релігійним організаціям, які належать до російської православної церкви, користуватися землею, на якій розташовані їхні храми. Із 26 депутатів міської ради на сесії були присутні 20. Голосування було майже одноголосним.

Нагадаємо, днями міська голова Красилова Ніла Островська заявляла, що влада громади не буде порушувати закон, забираючи право на користування землею у храмів УПЦ. Проте, схоже, за цей час щось змінилося, і на сьогоднішньому зібранні, серед інших питань, депутатам запропонували проголосувати за припинення низці релігійних громад, що належать до УПЦ (МП) права постійного користування земельними ділянками.

Кожну релігійну громаду голосували окремо, і по більшості пропозицій утримувався від голосування депутат Мусіюк. Також із зауваженням виступив, ймовірно, священник одного з храмів, який був присутній на сесії.

Ми не проти настоятелів, ми не проти прихожан. Ми проти того, щоб наші церкви були в переліку російської православної церкви. Це однозначно і другого просто не може бути. Це держава-агресор, яка вбиває українців, – наголосила у відповідь міська голова Ніла Островська.

Відеозапис позачергової сесії Красилівської міської ради:

Також на сесії проголосували за звернення до влади держави з проханням заборонити діяльність Української Православної Церкви (Московського патріархату) в Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook